Pagini

sâmbătă, 21 decembrie 2013

Nutritionist Iulia Hadarean: “evitati prajelile si mezelurile de proasta calitate”


Daca doriti sa faceti o schimbare in alimentatie, sa o faceti cu drag si cu vointa multa!” recomanda Iulia Hadarean, nutritionist-dietetician la Centrul Medical Asteco din Cluj-Napoca.

Invitata in emisiunea “Sanatate la 4 ace” de la Antena 1 Cluj, Iulia Hadarean a raspuns intrebarilor realizatoarei Ruxandra Colhon cu privire la teme importante ale alimentatiei sanatoase: alegerea alimentelor, micul dejun, alimente nesanatoase si alimente sanatoase, interventii populare si mituri in nutritie. 







Pe “lista neagra”a Iuliei Hadarean se inscriu alimentele intens procesate, unele mezeluri, dulciurile cu zahar, prajelile si fast-foodul. “Zaharul aduce calorii goale, multe mezeluri contin ingrediente de proasta calitate si multe E-uri” afirma specialista.

Nutritionista a mentionat ca intr-o alimentatie sanatoasa trebuie sa intre fructele, legumele, lactatele, cerealele integrale, orezul brun, carnea, ouale si grasimile sanatoase, neprajite, intr-o proportie adecvata fiecarei persoane in parte. Pentru o interventie nutritionala sigura si durabila, este bine ca recomandarile nutritionale sa fie facute de specialisti: “Dietele luate de la vecina sau de pe Internet de cele mai multe ori nu functioneaza”, afirma Iulia Hadarean, subliniind si importanta activitatii fizice in paralel cu masurile de nutritie indicate.

Autor: Asteco Med-Info. Publicat: 21 decembrie 2013.

Mai multe informatii:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...