Pagini

sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Primul paradox medical din 2013: antioxidanţii ar putea fi nocivi în cancer


 Tema: Cancer- Antioxidanti - Metformin - Diabetologie Cluj-Napoca.



Un articol recent semnalat de Medscape, în cadrul capitolului ‘oncologie’: “Novel Cancer Hypothesis Suggests Antioxidants Are Harmful” prezinta o ipoteza surprinzătoare cu privire la efectele antioxidanţilor în cancer. Conform laureatului Nobel James Watson, suplimentele cu antioxidanţi “predispun, mai degrabă decât protejează împotriva cancerelor”. 

În articol se precizează că încă ne aflăm într-o etapă în care se beneficiază prea puţin de cunoaşterea faptului că metforminul, medicamentul cel mai utilizat în tratamentul diabetului zaharat, are efecte anticanceroase şi ar putea fi utilizat mai mult în oncologie.

Opinie Dr. Adrian Copcea, medic specialist diabetolog-nutriţionist la Centrul Medical Asteco din Cluj-Napoca: 


„În anii trecuţi am întâlnit prescripţii de la medicii oncologi care au ţinut cont de efectele anti-cancer ale antidiabeticului metformin, mă aştept ca în următorii 5-10 ani, metforminul să fie inclus chiar în scheme de tratament standard pentru cancer. Cât priveşte antioxidanţii, cred că aşa cum s-a întâmplat în cazul anumitor vitamine al căror exces poate pune în pericol anumite sisteme biologice (suplimentele cu vitamina A, spre exemplu, sunt contraindicate în sarcină şi chiar în perioada concepţiei), aşa vom cunoaşte mai bine şi antioxidanţii şi efectele lor secundare".

Mai multe detalii:

Un comentariu:

  1. Do you have any video of that? I'd like to find out some additional information.
    Review my web blog diets that work fast

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...